Фото ілюстративне. Джерело: Інформатор

Переселенці можуть отримати безкоштовне житло неподалік від Києва: які умови

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовне тимчасове житло в Київській області. Квартири пропонують у трьох населених пунктах неподалік від столиці.

Про це повідомили у прес-службі Бучанської міської ради. Проживання надає благодійний фонд "До України з любов’ю".

"Благодійний фонд "До України з Любов’ю" надає можливість внутрішньо переміщеним особам та тим, хто постраждав від збройної агресії РФ, які проживають на території Бучанського району подати заявку для отримання тимчасового житла", — йдеться у повідомленні.

Житло для тимчасового проживання пропонують у таких локаціях:

  • 135 квартир у Софіївській Борщагівці (околиця Києва). Безплатне проживання до п'яти років, оплачувати потрібно тільки комунальні послуги. Пріоритет надається працевлаштованим людям.
  • 330 квартир у селі Тарасівка Фастівського району (105 км від Києва). Безплатне проживання до п'яти років, оплачувати потрібно тільки комунальні послуги. Пріоритет надається членам сімей загиблих, інвалідам війни, постраждалим від війни, ВПО.
  • Колонщина Макарівської громади (43 км від столиці). Безплатне постійне проживання без оплати комунальних послуг. Надається житло самотнім літнім переселенцям.

Зазначається, що родина переселенців може заповнити лише одну анкету. Стосовно кожного члена родини необхідно вказати дохід, а також детальну інформацію: ПІБ, вік, рід діяльності та соціальний статус. Подати анкету можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше влада Польщі почала видавати українським біженцям квартири, які відремонтували за кошти Європейського Союзу. В Опольському воєводстві житло виділили 55 родинам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.08.2023 06:21