Фото ілюстративне. Джерело: польські ЗМІ

Переважна більшість поляків виступає проти участі їхньої армії у війні в Україні, — опитування

Громадяни Польщі у переважній більшості не хотіли би залучення армії своєї країни й інших країн НАТО до війни в Україні. Крім того, представники сусідньої країни дуже обережно ставляться до можливості вступу України в Північноатлантичний альянс.

Про це повідомив Euractiv, посилаючись на дані опитування CBOS.

Зокрема, 74,8% респондентів виступають проти того, щоб армія Польщі чи інших країн НАТО залучалася у російсько-українську війну, натомість 10,2% підтримали би таку ініціативу.

Своєю чергою, 39% громадян Польщі вважають реакцію НАТО на війну Росії проти України "надто обережною", майже стільки ж (37%) вважають, що Альянс адекватно реагує на ситуацію. 14% вважають, що реакція НАТО "надмірна", та 10% не визначилися з думкою.

Щодо невідкладного вступу України в НАТО думки поляків розділилися: все ж більшість була би проти — 47,7%, тоді як 40% підтримали би такий крок.

Нагадаємо, що уряд Польщі запланував скасування частини виплат для українських біженців. Це відбудеться з 1 липня 2024 року. Крім того, українських дітей зобов’яжуть більше інтегруватися в польську освітню систему.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 13:20