Дональд Туск. Джерело: польські ЗМІ

Польща не планує прямої участі у війні в Україні, — Туск

Польська влада не передбачає прямої участі своїх військ на території України. При цьому, як і раніше, Варшава готова допомагати Києву та входити в усі можливі антиросійські коаліції.

Таку заяву прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска оприлюднила польська агенція PAP.

На конференції в польському місті Глівіце Туску поставили запитання про переговори між міністрами закордонних справ країн НАТО, які відбуваються зараз у Брюсселі, зокрема, про можливе створення місії Альянсу в Україні.

"Я не коментуватиму це запитання доти, доки не отримаю повну інформацію про масштаби цих переговорів та їхні результати", — зазначив прем’єр-міністр Польщі.

Він додав, що може повторити сказане президенту Франції Еммануелю Макрону й іншим лідерам, зокрема, президенту США Джо Байдену.

"Польща не передбачає прямої участі у війні на українській землі", — наголосив Дональд Туск.

Як відомо, в зустрічі представників країн НАТО бере участь міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який розповідав, що головною темою засідання стане "протидія неоімперській агресії Росії та допомога Україні в тому числі створенням невоєнної місії НАТО".

Нагадаємо, що міністри закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу на засіданні Ради Україна-НАТО обговорюють можливість покращення структури допомоги Україні. Вони також шукають шляхи зміцнення військової співпраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 15:20