Єнс Столтенберг, Фото: nato.int

Засідання Ради Україна-НАТО: Столтенберг назвав головні теми зустрічі

Міністри закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу на засіданні Ради Україна-НАТО обговорять можливість покращення структури допомоги Україні. Вони також шукатимуть шляхи зміцнення військової співпраці.

Про це повідомив The Guardian із посиланням на генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга

Перед засіданням він і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробили декілька заяв. Після цього пройде зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Столтенберг знову повторив тезу про те, що підтримка України — це не благодійність, а інвестиція в безпеку Альянсу. Також генеральний секретар сказав, що сторони обговорять, як зміцнити співпрацю та "як ми можемо просунути вас до членства в НАТО".

Крім того, як повідомив Столтенберг, міністри обговорять, як посилити підтримку України, та говоритимуть про те, як створити "більш передбачувану структуру для підтримки".

Під час вступного слова на відкритті засідання він наголосив, що темами сьогоднішньої зустрічі стануть практичні потреби України.

"Зараз дуже важливо наростити наші зусилля, а не зменшувати їх. Сьогодні ми будемо роздумувати над практичними потребами України для того, аби зрозуміти де нам необхідно підсилитися. Ми погодили конкретні заходи в рамках дорожньої карти України на шляху до вступу в Альянс. Сьогодні ми разом будемо працювати, аби підкріпити зусилля України на шляху до НАТО. Це дуже важливо для безпеки України та нашої безпеки", — сказав Столтенберг.

Як відомо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поїхав до Брюсселя, де 3-4 квітня зустрічають міністри закордонних справ країн НАТО. Сьогодні заплановане засідання Ради Україна-НАТО.

Нагадаємо, що у вечірньому зверненні 1 квітня президент Володимир Зеленський розповів про проведення спеціальної наради щодо перспектив України у співпраці з Північноатлантичним альянсом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 13:20