Дональд Туск. Фото: PAP/Paweł Supernak

"Це не лише агресивна риторика": Туск закликав "смертельно серйозно" ставитися до заяв Путіна

Європейські країни повинні серйозно поставитись до заяв російського президента Володимира Путіна, які він озвучив у посланні до Федеральних зборів у четвер, 29 лютого.

Про це сказав глава польського уряду Дональд Туск під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею у Варшаві, повідомляє "Укрінформ".

Коментуючи звернення президента Росії до Федеральних зборів, Туск заявив, що слова російського лідера слід сприймати "смертельно серйозно".

"Немає сумніву, що слова Путіна про те, що Росія озброюється і, фактично, перевела економіку на воєнні рейки, є правдивими. Це не лише агресивна риторика. Рішення, про які згадав Путін в цьому виступі, що стосуються збільшення самодостатності Росії, переведення економіки на воєнні рейки і модернізації російської армії, треба сприймати смертельно серйозно", наголосив польський прем’єр.

Також Туск нагадав, про що він говорив з європейськими партнерами в останні тижні:

"Європа має зрозуміти, що нова гонка озброєнь, яку накидає Росія світові, і російська агресія проти України, мають призвести до пробудження в усіх європейських столицях і європейській частині НАТО".

Глава польського уряду вважає, що лідери європейських країн мають прийняти рішення, "які врівноважать військовий потенціал Росії". На думку політика, "це призведе до того, що Європа буде не гірше, а краще озброєною за Росію, і готовою до поганих сценаріїв".

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Польщі Дональд Туск, Україні та Польщі необхідно розв'язати проблему, яка пов'язана з "зерновим питанням", адже сварка двох країн через це стала б найбільшим ідіотизмом в історії Києва і Варшави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 16:13