Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Диктатор Путін постійно згадував Україну під час послання до Федеральних зборів Росії

У четвер, 29 лютого, президент Росії Володимир Путін звернувся з посланням до Федеральних зборів. Він 26 разів згадав Україну та війну, пригрозив НАТО ядерною зброєю та частково торкнувся російських проблем.

Виступ Путіна транслювали російські пропагандистські ЗМІ. Він, зокрема, заявив, що "спеціальну військову операцію" у Росії підтримує "абсолютна більшість населення".

Диктатор також визнав, що проти України застосував гіперзвуковий комплекс морського базування "Циркон". Крім того, зазначив, що в країні триває робота "над цілою низкою перспективних видів озброєнь". Зокрема, закінчуються випробування крилатої ракети необмеженої дальності "Буревісник" і безпілотного підводного апарату "Посейдон". Разом із тим, Путін пообіцяв продемонструвати балістичні ракети "Сармат" на бойовому чергуванні.

У своєму зверненні диктатор вкотре погрожував застосувати ядерну зброю проти західних країн. Так він відреагував на обговорення на Заході щодо можливості відправлення військ в Україну.

"Все, що вигадує Захід, реально загрожує конфліктом із використанням ядерної зброї, а отже, знищенням цивілізації", — сказав він.

Кремлівський диктатор Володимир Путін, між іншим, пригрозив НАТО "трагічними" наслідками.

"У нас є потужна зброя, якою ми можемо вразити цілі на їхній території... Невже вони не розуміють, що існує ризик ядерної війни?", — заявив президент Росії.

За його словами, стратегічні ядерні сили Росії "перебувають у стані повної готовності". При цьому тезу про те, що Росія готується напасти на Європу він назвав "маячнею", а заяви західних політиків про те, що в планах Кремля є розміщення ядерної зброї він назвав "вкидом".

Однією з ключових тем, якій приділив увагу Путін, стала народжуваність у Росії. На тлі величезних втрат проти України диктатор закликав до підвищення народжуваності в країні. За його словами, росіянам треба виконати завдання в найближчі шість років. Тож Путін вирішив "заохотити" жінок народжувати, оголосивши, що регіони, де показники народжуваності нижчі від середньоросійських, отримають допомогу — не менше 75 мільярдів рублів.

Також диктатор заявив, що "боротиметься з бідністю". За його словами, 13,5 мільйона (9%) росіян живуть за межею бідності. Тож диктатор закликав знизити цю частку до 7% до 2030 року.

Путін також говорив про економіку Росії та соціальні проблеми, поверхнево торкнувся теми освіти, екології тощо. І навіть приділив увагу алкоголізму в Росії. Кажучи про програму "Кидай пити — вставай на лижі", Путін сказав, що влада "скоротила споживання алкоголю в країні". Хоча офіційні цифри російської статистики цього аж ніяк не підтверджують.

Нагадаємо, що 22 лютого у Кремлі відреагували на слова президента США Джозефа Байдена, який у своїй передвиборчій промові назвав російського диктатора Володимира Путіна "божевільним сучим сином". Росіяни назвали такі висловлювання "ганьбою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 13:57