Петро Цигикал: Близько півтори тисячі прикордонників отримають житло

03 ЖОВТНЯ 2018 13:56

Держприкордонслужба продовжує роботу щодо забезпечення житлом прикордонників. Про це Голова Держприкордонслужби України заявив під час вручення ключів від новеньких квартир військовослужбовцям Сумського загону.

Петро Цигикал відмітив, що відповідно до діючої програми до 2020 року відомством заплановано забезпечити власним житлом ще близько півтори тисячі прикордонників.

«Держприкордонслужба продовжуватиме проводити роботу щодо забезпечення житлом прикордонників. Завдяки президентові України Петру Порошенку, завдяки Уряду нашої країни на цю програму виділяються кошти і вона виконується. У бюджеті на наступний рік також закладені кошти на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців, і, до речі, більше ніж у цьому році, - зазначив очільник прикордонного відомства. - Тому я впевнений, разом ми в змозі виконати і цю програму».

Зазначимо, що сьогодні в Сумах 80 сімей прикордонників отримали ключі від нового житла. Здача другої черги 160-квартирного будинку дозволяє практично повністю забезпечити потреби військовослужбовців Сумського загону стосовно житлового питання.

«У минулому році саме в цей день, 3-го жовтня, на цьому ж місці ми вручили ключі від квартир нашим співробітникам. Тоді пообіцяли, що через рік ми повернемось і будемо здавати другу чергу цього будинку, ти самим забезпечуючи квартирами наших дорогих побратимів, наш персонал, наших ветеранів», - сказав Петро Цигикал.

Під час офіційної частини Голова Держприкордонслужби додав, що абсолютно всі прикордонники заслуговують на власне житло, адже завжди з честю виконують службові завдання з охорони кордону. До речі, більшість прикордонників, які стали власниками житла, є учасниками бойових дій.

При цьому Петро Цигикал звернув увагу на те, що Держприкордонслужба  переносить вектор будівництва житла на підрозділи, які безпосередньо охороняють кордони, а не лише у великих містах.

Суспільство, 03.10.2018 13:56