Петро Цигикал: У 2017 році на українсько-словацькому кордоні проведено 189 спільних патрулювань

07 ЧЕРВНЯ 2018 08:58

Голова Державої прикордонної служби України Петро Цигикал зустрівся з головним Прикордонним Уповноваженим Словацької Республіки полковником Ладіславом Чемі, де  обговорили питання обстановки на українсько-словацькому державному кордоні, функціонування пунктів пропуску та перспективи подальшого розвитку співробітництва між прикордонними відомствами. Про це Голова Держприкордонслужби написав в себе на сторінці у Facebook.

«Основними загрозами на спільному державному кордоні залишаються організована незаконна міграція та контрабанда товарів, особливо тютюнових виробів, як на «зеленій» ділянці державного кордону, так і в пунктах пропуску. Словацька сторона розділяє нашу стурбованість активізацією так званого в’єтнамського каналу незаконної міграції та збільшенням кількості випадків використання контрабандистами малих літальних апаратів для переправлення цигарок», – зазначив Петро Цигикал.

Також він наголосив, що з метою ефективної протидії цим явищам ми зі словацьким колегою домовилися про консолідацію зусиль на усіх рівнях: від служби прикордонних нарядів до обміну оперативною інформацією та використання технічних засобів.

«Вже сьогодні несення служби спільними патрулями на українсько-словацькому державному кордоні є ефективним інструментом запобігання нелегальній міграції та дієво допомагає в протидії транскордонній злочинній діяльності. У 2017 році проведено 189 спільних  патрулювань українсько-словацького державного кордону в ході яких прикордонниками вдавалося оперативно протидіяти порушенням на кордоні. В той же час, для підвищення фахової підготовки осіб, які залучаються до спільного патрулювання, ми домовилися продовжити практику спеціальних стажувань персоналу для несення служби в спільних нарядах на українсько-словацькому державному кордоні», – написав очільник українського прикордонного відомства.

Крім того, Петро Цигикал зауважив, що спільна охорона українсько-словацької ділянки є одним із дієвих способів ефективної протидії злочинній діяльності на кордоні.

«На нові загрози в системі безпеки ми повинні мати адекватні відповіді», – підкреслив Петро Цигикал.

Суспільство, 07.06.2018 08:58