Певні продукти однозначно підірвуть вашу дієту

05 ВЕРЕСНЯ 2018 01:30

Відомо, що багато в чому успішність дієти залежить від здатності контролювати почуття голоду. І це буває непросто, якщо в раціоні залишаються певні продукти. Дієтологи, передає News.com.au, склали список продуктів, які підсилюють апетит.

По-перше, небезпечні солоні закуски на зразок чіпсів, солоних горішків. Само по собі додавання солі змушує людину споживати більше їжі і шукати калорійні продукти. Плюс, після солоного людина відчуває спрагу, яку дехто намагається побороти, продовжуючи їсти.

Салати не менше небезпечні, адже мало хто зможе насититися шпинатом або листовим салатом. Підсумок - людина все одно перекушує. Ситуацію можна виправити, зробивши салат більш поживним за рахунок білка (додати яйця, курку, лосось або бобові), повільно засвоюваних вуглеводів (запечена картопля, коричневий рис) і невеликої кількості жиру (сир фета, горіхи, насіння, авокадо).

Рисові хлібці традиційно можна знайти у відділі дієтичних продуктів. Насправді, в них трохи клітковини, а основним компонентом є оброблений рис, який сильно підвищує рівень інсуліну у відповідь на стрибок цукру і викликає почуття голоду. Експерти радять перейти на хлібці з цільнозернового борошна і додавати до них авокадо, горіхове масло або хумус.

Соки вважаються дуже корисними за рахунок вмісту вітамінів і антиоксидантів. Однак вони сильно розбурхують апетит. Так як в соках, на відміну від цілого овочу або фрукта, майже немає клітковини. Калорії з рідини всмоктуються моментально, залишаючи відчуття голоду.

Алкоголь взагалі переводить мозок в режим «вічного голоду». Тобто він підсилює апетит, викликаючи тягу саме до шкідливої ​​їжі. Плюс, все, що з'їдається разом зі спиртним, з великою ймовірністю відкладеться у вигляді жиру через особливості метаболізму.

Суспільство, 05.09.2018 01:30