Фото ілюстративне зі соцмереж

Підозрюваним у зґвалтуванні неповнолітньої дівчини на Закарпатті відмовили у мобілізації

Підозрюваним у груповому зґвалтуванні 14-річної дівчини на Закарпатті відмовили в мобілізації до лав Збройних сил України. В Обухівському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, у який звернулися парубки, здійснять перевірку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"Станом на зараз відомо, що підозрюваним у скоєнні цього тяжкого злочину було відмовлено у мобілізації до Збройних сил України. Попри їхні звернення до Обухівського ТЦК та СП для проходження військової служби за контрактом, їм було відмовлено через наявність інформації про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення", — зазначили у відомстві.

Для всебічного, повного та об’єктивного з’ясування обставин цієї справи Міністерство оборони направляє Головну інспекцію МОУ для детальної перевірки діяльності Обухівського ТЦК та СП. У разі виявлення ознак вчинення кримінального злочину, матеріали будуть передані до ДБР.

Що цьому передувало

22 жовтня юридична компанія, яка захищає інтереси потерпілої у справі про зґвалтування, що сталося на Закарпатті 2021 року, повідомила, що підозрювані у справі, яким у березні цього року виповнилося 18 років, вирішили мобілізуватися перед завершенням судового розгляду та початком дебатів. Адвокати звернули увагу, що фігуранти справи, які живуть на Закарпатті, поїхали на Київщину і спробували мобілізуватися через Обухівський ТЦК.

Що відомо про зґвалтування

Улітку 2021 року троє хлопців у підвалі зґвалтували 14-річну дівчину, зафіксували злочин на телефон, а згодом поширили це відео між учнями школи. Суд визнав зловмисників винними та призначив покарання у вигляді п'яти років ув’язнення. Однак через пом’якшувальні обставини суд звільнив підлітків від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на два роки. У серпні 2023 року суд скасував вирок.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомляв, що засуджені українці, які будуть мобілізовані до лав Збройних сил Українинестимуть службу у спеціальних підрозділах. Рішення про мобілізацію залежатиме не тільки від ув'язненого, а й від суду та висновку ВЛК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2024 18:59