Фото: vikna.tv

Підрив росіянами заводу "Кримський титан" зачепить три країни: у ЗСУ зробили важливу заяву

Підрив російськими окупантами на території підприємства "Кримський титан" може мати наслідки для Туреччини, Румунії та Молдови. Україна спостерігає за незвичною активністю російських окупантів.

Про це заявила на брифінгу керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

У разі підриву підприємства "Кримський титан" першочергово постраждають російські військові, які перебувають найближче. Також аварія може торкнутися громадян Туреччини, Румунії та Молдови.

"Ми не спостерігаємо організованої евакуації, але є випадки групових виїздів людей. Вони намагаються максимально віддалитися від цієї зони небезпеки. Якщо порівняти шантаж і приведення в дію техногенної катастрофи, пов’язаної з Каховською ГЕС, то це була більш локальна така ситуація, але те, що пов’язане з заводом "Титан", вже матиме міждержавний характер. Тому що, за оцінками фахівців, зона ураження може дістатися й інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови, і це має непокоїти керівництво і цих країн, і посилити міжнародний тиск", — повідомила речниця.

Нагадаємо, росіяни готують провокацію на хімічному заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську. Це може призвести до загибелі людей в Україні, Росії та Туреччині.

Головне управління розвідки Міноборони України попереджало, що російська армія реалізовує провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Окупанти хочуть зірвати контрнаступальні дії українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.06.2023 13:42