Фото: "Голос України"

Росія готує провокацію з хімічною зброєю: заява розвідки

Російська армія реалізовує провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Окупанти хочуть зірвати контрнаступальні дії українських військових.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Українська розвідка опублікувала аудіоперехоплення військових армії РФ. Реальними жертвами провокації, за даними ГУР, стануть солдати російської окупаційної армії. Сліди ураження хімічною зброєю на їхніх тілах Росія планує використати як фейковий доказ для звинувачення України.

"Наголошуємо, що Сили безпеки та оборони України під час бойових дій з російськими військами використовують лише конвенційні засоби, а чергові постановки московитських спецслужб не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті", — додали у відомстві.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін може вдатися до використання хімічної та біологічної зброї в Україні. Велика Британія дуже насторожено ставиться до таких сценаріїв.

Також російські загарбники обстріляли Павлоград на Дніпропетровщині. Місцеві мешканці опублікували фото "прильотів", на яких видно понівечені квартири. Після цього ворог здійснив інформаційну атаку — почав розповсюджувати фейки про нібито хімічну небезпеку у місті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.05.2023 17:45