Фото: Twitter Воллеса

У Британії відреагували на ймовірне застосування Путіним хімічної зброї в Україні

Російський диктатор Володимир Путін може вдатися до використання хімічної та біологічної зброї в Україні. Велика Британія дуже насторожено ставиться до таких сценаріїв.

Таку заяву зробив міністр оборони Британії Бен Воллес, пише The Independent.

Міністр пригадав інциденти із застосування РФ хімічної зброї в Сирії та отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля у Солсбері у 2018 році.

Депутат-консерватор Тобіас Еллвуд процитував власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який не виключає можливість застосування нетрадиційної зброї у разі успішного контрнаступу українських військових.

"Ми завжди маємо бути насторожі щодо поведінки російських військових і навіть президента Путіна", — відповів Воллес депутату.

Він також додав, що Британія напоготові, міжнародна спільнота підтримує діалог і країна готова разом із НАТО підвищувати готовність реагувати на такі ситуації.

Нагадаємо, Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності. Таку заяву зробить прем'єр-міністр Ріші Сунак після приїзду Володимира Зеленського для проведення "переговорів по суті".

Також Британія за останній рік провела навчання для 15 000 українських військових. Улітку 2023 року британські інструктори почнуть готувати українських бійців для польотів на винищувачах F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 21:01