Фото ілюстративне. Джерело: Офіс президента

Сотні ракет й ударні безпілотники: Британія готує Україні потужний пакет допомоги

Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності. Таку заяву зробить прем'єр-міністр Ріші Сунак після приїзду Володимира Зеленського для проведення "переговорів по суті".

Про це повідомляє Reuters.

Відзначимо, минулого тижня британський уряд оголосив, що надає Києву високоточні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow. Вже у понеділок, 15 травня, Ріші Сунак оголосить про ще один пакет.

"Сьогодні прем’єр-міністр підтвердить подальше надання Сполученим Королівством сотень ракет протиповітряної оборони та інших безпілотних літальних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників великої дальності з радіусом дії понад 200 км", — йдеться в заяві уряду.

За попередніми даними, "все це буде доставлено протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, яке триває".

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що Велика Британія передала Україні декілька крилатих ракет Storm Shadow. Їхня дальність сягає до 300 кілометрів. Українська влада запевнила Лондон: ці ракети використовуватимуть лише в межах суверенної території України й не атакуватимуть ними Росію.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак ініціюватиме надання більшої підтримки Україні. Він планує реалізувати свої наміри на міжнародних самітах цього тижня. 

У понеділок, 15 травня, Зеленський прибув до Лондона на переговори з британським урядом. Ріші Сунак заявив, що зустріч із Володимиром Зеленським припадає на "вирішальний момент в опорі України", і союзники країни "не повинні їх підвести".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 11:12