Фото: Twitter Сунака

Британський прем’єр "вибиватиме" більшої підтримки для України на міжнародних самітах

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак ініціюватиме надання більшої підтримки Україні. Він планує реалізувати свої наміри на міжнародних самітах наступного тижня.

Про це повідомили в офісі глави британського уряду.

Зазначається, що Сунак 16 травня вирушить до Ісландії, щоб зустрітися з іншими європейськими лідерами, які беруть участь у саміті Ради Європи.

Згодом він відправиться в Японію, щоб оголосити про співпрацю з Токіо в галузі оборони та технологій. Завершальним етапом стане зустріч з лідерами інших країн "Великої сімки" (G7) у Хіросімі.

Повідомляється, що на саміті G7 Сунак наполягатиме на більшій допомозі Україні, у той час, як вона готується до загострення військових дій проти РФ.

"Цього тижня прем'єр-міністр Ріші Сунак здійснить насичений тур міжнародних зустрічей з метою стимулювання економічного зростання та інвестицій у Великій Британії, посилення підтримки України та розв'язання глобальних проблем, таких як нелегальна міграція", — додали в офісі Сунака.

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом в Німеччину. Це перша поїздка глави держави у ФРН з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 13:14