Фото: Вікіпедія

Британія передала Україні крилаті ракети Storm Shadow, — CNN

Велика Британія передала Україні декілька крилатих ракет Storm Shadow. Їхня дальність сягає до 300 кілометрів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела. 

За словами одного зі співрозмовників CNN, українська влада запевнила Лондон: ці ракети використовуватимуть лише в межах суверенної території України і не атакуватимуть ними Росію.

Крім того, джерела видання зауважують, що ракети Storm Shadow є "справжньою зміною правил гри з погляду дальності дії". Відтак, ця зброя надає Києву можливості, про які він просив з самого початку війни. Варто зауважити, що ракети Storm Shadow зможуть завдавати ударів углиб захоплених РФ територій України.

Однак наразі точна кількість ракет, які отримали Збройні сили України, не відома.

Ракети Storm Shadow

Крилата ракета великої дальності з потайними можливостями, спільно розроблена Великобританією та Францією, яка зазвичай запускається з повітря. Дальність стрільби становить понад 250 кілометрів. Висота польоту становить 30-40 метрів, а швидкість — 0,8 М (близько 1 тис. км/год).

Storm Shadow/SCALP – ракета виробництва фірми MBDA (спільна англо-французька технологія). Перші стрілянини, які увінчалися успіхом, відбулися у 2000 році у Франції.

Нагадаємо, Збройні сили України зможуть використовувати при наступі 600 видів озброєнь та амуніції. На сьогодні жодна армія у світі не має такої різноманітності у зброї.

Додамо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не вважати очікуваний контрнаступ українських військ останнім. Можливо, союзникам і Україні доведеться готуватися до наступного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 13:10