Фото ілюстративне. Джерело: Офіс президента

Зеленський після Франції прибув до Британії: яка програма візиту

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 15 травня, прибув до Лондона. Там він проведе переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це свідчить повідомлення президента у Telegram.

"Велика Британія — лідер, коли йдеться про розширення наших спроможностей на землі та у небі. Сьогодні ця співпраця продовжиться. Зустрінуся з моїм другом Ріші. Проведемо предметні переговори тет-а-тет і делегаціями", — написав лідер української держави.

За даними видання The Telegraph, Ріші Сунак заявив, що зустріч із Володимиром Зеленським припадає на "вирішальний момент в опорі України", і союзники країни "не повинні їх підвести".

"Це вирішальний момент в опорі України жахливій агресивній війні, яку вона не обирала і не провокувала. Їм потрібна постійна підтримка міжнародного співтовариства для захисту від шквалу безжальних та безцільних атак, які були повсякденною реальністю вже понад рік", — сказав він.

Як зазначив Сунак, союзники не повинні підвести Україну.

"Лінія фронту путінської агресивної війни може проходити в Україні, але лінії розлому простягаються у всьому світі. У наших спільних інтересах забезпечити успіх України, а путінське варварство не буде винагороджене", — заявив британський прем'єр.

Нагадаємо, напередодні Зеленський був у Франції, де провів зустріч із президентом країни Еммануелем Макроном. Також очільник України днями відвідав Німеччину та Італію, де заручився підтримкою у війні проти Росії та вступу країни в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 10:23