Фото: Twitter Ландсбергіса

Хто може надати Україні ефективні гарантії безпеки: заява МЗС Литви

Країни НАТО повинні забезпечити перемогу України у війні з Російською Федерацією. Сьогоднішня агресія РФ не повинна стати нормою.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на Мюнхенській конференції, що проходить у Японії, повідомляє прес-служба МЗС Литви.

Україна повинна отримати подальшу військову допомогу від усіх союзників.

"Щоб перемога України була стійкою, НАТО є єдиною організацією, яка може дати їй ефективні гарантії безпеки", — сказав він.

Міністр також наголосив, що саміт НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11 і 12 липня, має прокласти шлях до членства України в Північноатлантичному альянсі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити позитивне політичне рішення про членство України в Альянсі. Глава держави пропонує це зробити вже на липневому саміті у Вільнюсі.

Також лідер України та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали спільну декларацію, у якій Берлін висловлює підтримку руху України до членства в НАТО.

Відомо, що вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час. Генсек Столтенберг сказав, що наразі не може повідомити про терміни вступу України до Альянсу.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Так, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 17:25