Фото: Twitter Столтенберга

Скільки членів НАТО підтримують вступ України до Альянсу: Столтенберг зробив заяву

Вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Washington Post.

"Передусім, усі союзники з НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу. Всі союзники згодні з тим, що Україна має право обирати свій власний шлях, що рішення приймає не Москва, а Київ. І всі союзники згодні з тим, що двері НАТО залишаються відчиненими", — сказав генсек.

За словами Столтенберга, питання полягає в тому, коли це відбудеться. Він наголосив, що наразі не може повідомити про терміни вступу України до Альянсу.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Відтак, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Варто зауважити, що країни Північної Європи підтримують вступ України до Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу. Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція виступили зі спільною заявою на саміті за участю нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2023 21:22