Фото: Офіс президента

"Настав час": Зеленський зробив переконливу заяву про вступ України в НАТО

Президент України Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити позитивне політичне рішення про членство України в Альянсі. Глава держави пропонує це зробити вже на липневому саміті у Вільнюсі 11–12 липня 2023 року.

Про це Володимир Зеленський заявив у понеділок у своєму відеозверненні до учасників Копенгагенського саміту демократії.

Він наголосив на важливості продовження військової підтримки України, адже "демократія може і мусить довести, що вона потужніша".

"Настав час прибрати найбільшу безпекову невизначеність у Європі, тобто ухвалити позитивне політичне рішення про членство в НАТО. Це варто зробити вже на липневому саміті Альянсу. Це буде вчасний сигнал — сигнал, що немає навіть найменшої вірогідності, що демократія програє чи поступиться своїми цінностями у цій війні", — сказав Зеленський.

Крім того, необхідно продовжувати тиск економічний та політичний тиск на Росію.

"Санкції проти агресора, замороження та конфіскація його активів, трибунал щодо злочину агресії — це ті речі, які не дозволять цій агресії перерости у десятки подібних", — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали спільну декларацію, у якій Берлін висловлює підтримку руху України до членства в НАТО.

Відомо, що вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час. Генсек Столтенберг сказав, що наразі не може повідомити про терміни вступу України до Альянсу.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Так, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 15.05.2023 13:46