Українських пілотів готуватимуть до польотів на F-16: яка країна проведе навчання

Велика Британія за останній рік провела навчання для 15 000 українських військових. Улітку 2023 року британські інструктори почнуть готувати українських бійців для польотів на винищувачах F-16.

Про це повідомили на сайті уряду Великої Британії.

У лютому прем’єр-міністр Ріші Сунак оголосив, що Сполучене Королівство розробить нову навчальну програму для українських пілотів, щоб підтримати їхні зусилля зі створення нових українських військово-повітряних сил на літаках F16 за стандартом НАТО.

"Цього літа ми розпочнемо початковий етап польоту для когорти українських пілотів, щоб отримати базову підготовку. Це дозволить адаптувати програму, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування, щоб вони могли використовувати інший тип літака", — кажуть в уряді.

Зазначається, що ця підготовка йде пліч-о-пліч із зусиллями Сполученого Королівства щодо співпраці з іншими країнами щодо забезпечення літаків F16 — винищувачів, які обирає Україна.

"Військова техніка, яку ми надаємо, має бути підкріплена навчанням, економічною підтримкою, різкими санкціями проти режиму Путіна та довгостроковими гарантіями безпеки, щоб суверенітет України ніколи більше не порушувався таким чином", — пишуть на сайті уряду.

Нагадаємо, Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності. Таку заяву зробить прем'єр-міністр Ріші Сунак після приїзду Володимира Зеленського для проведення "переговорів по суті".

У понеділок, 15 травня, Зеленський прибув до Лондона на переговори з британським урядом. Ріші Сунак заявив, що зустріч із Володимиром Зеленським припадає на "вирішальний момент в опорі України", і союзники країни "не повинні їх підвести".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 12:37