«Пластикова рибалка» в Темзі

30 СЕРПНЯ 2018 21:08

Другий човен з переробленого пластику був спущений на воду в Лондоні в рамках місії по боротьбі із забрудненням водних шляхів Великобританії. Червону стрічку перерізала міністр екології Тереза ​​Коффі, охрестивши судно Pet Project. На його борту - місця для 12 пасажирів, яким пропонується відправитися в екологічну подорож по Темзі, збираючи плаваючі у воді пластикові відходи, повідомляє Euro News.

Гейн Елліс, співзасновник і директор благодійного фонду HUBBUB, фінансово утримує проекти з переробки пластикового сміття, каже:

«Не вважаю, що ця проблема існує лише тут, у Великобританії. Я впевнений, що з цим стикаються і в інших країнах Європи, в усьому світі. А такі ініціативи, як ми могли в цьому переконатися, пробуджують людей, змушують їх усвідомити той факт , що все починається з нашого власного порога. Найчастіше люди бачать пластичне забруднення на телеекрані, в Індійському та Тихому океані. Їм здається, що все це дуже далеко від них. А ми намагаємося показати і довести їм, що проблема - ось вона, зовсім поруч: тут, вдома, в Лондоні, в Великобританії».

95 кілограмів пластикових відходів - в тому числі 762 пляшки - зібрав перший човен з переробленого пластику Poly-Mer, спущений на воду в листопаді минулого року. Pet Project двоє чоловіків виготовили за шість тижнів. Ініціатори проекту сподіваються, що таких човнів скоро стане більше, а пластикового сміття - менше.

Суспільство, 30.08.2018 21:08