По 8 років тюрми отримали двоє посадовців ДФС

16 ЛИСТОПАДА 2021 13:20

Вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області засуджено начальника Збаразького відділення Кременецької ОДПІ та головного державного ревізора-інспектор відділу перевірок платників основних галузей економіки управління аудиту ГУ ДФС у Тернопільській області. Їх визнано винними в пособництві та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаному з вимаганням і складанні завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч.4 ст.368, ч.1 ст. 366 КК України).

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

Начальнику Збаразького відділення Кременецької ОДПІ Головного управління ДФС у Тернопільській області призначено покарання – 8 років і два місяці позбавлення волі. Крім того його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Головного державного ревізора-інспектора відділу перевірок платників основних галузей економіки управління аудиту ГУ ДФС у Тернопільській області засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на 2 два роки з конфіскацією майна. Також на нього накладено штраф – 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  

«Прокурором у суді доведено, що посадовці ДФС у Тернопільській області з серпня по жовтень 2017 року вимагали від керівництва приватного агропромислового підприємства 400 тис грн неправомірної вимоги за невнесення до акту перевірки виявлених порушень та застосування мінімальних санкцій», - йдеться в повідомленні.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Понад 2 млрд євро для економіки України: Кулеба провів зустріч з країнами Східного партнерства

Суспільство, 16.11.2021 13:20