Погода знищує німецьких фермерів, збитки складають мільярди євро

31 ЛИПНЯ 2018 16:54

Небувала спека в Європі завдала серйозної шкоди сільському господарству. Німецькі фермери підрахували збитки - втратили понад 30 відсотків середньорічного врожаю, необхідно 1 мільярд євро, щоб встати на ноги. Особливо постраждали зернові та ріпак, повідомляє Euro News.

«Ви бачите, велика частина врожаю вже загинула, інша - погано зійшла. Так, це не ідеальна місцевість, але в попередні роки урожай у нас був хороший. Коли немає дощів, природа здається, потрібно зізнатися в цьому. (В цьому році) Зараз у нас і зовсім не буде врожаю», - говорить місцевий фермер Холгер Лампі.

У деяких регіонах країни дощів не було з квітня, а стовпчик термометра останнім часом не опускався нижче 30 градусів тепла. Глава асоціації фермерів Йоахим Руквід вимагає від уряду допомоги.

«У минулому році у нас вже був урожай нижчий від середнього, а в цьому році все ще гірше, зі значними втратами в багатьох регіонах на півночі і сході Німеччини, де збитки склали 50, 60, а то і 70 відсотків ... Мова йде про мільярди євро», - говорить Руквід.

Міністерство сільського господарства ФРН пообіцяло розглянути питання в кабінеті міністрів в середу.  Метеорологи попереджають: у четвер, 2 серпня, температура повітря в деяких регіонах країни підніметься до рекордних 39 градусів.

Економіка, 31.07.2018 16:54