Фото: Офіс президента

Понад $1 млрд нової допомоги: Блінкен зробив вражаючу заяву у Києві

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен анонсував виділення понад мільярд доларів на допомогу Україні. За попередньою інформацією, 665 мільйонів підуть на військові цілі.

Заяву про виділення допомоги державний секретар США зробив під час прес-конференції у Києві. На що підуть виділені кошти, Блінкен не уточнив. За його словами, йдеться про "важливу допомогу з розмінування".

"Ми продовжимо стояти на боці України, і сьогодні ми оголошуємо про нову допомогу на загальну суму понад один мільярд доларів у рамках цих спільних зусиль", — зазначив Блінкен.

Наразі уряд США надав Україні зброю та іншу військову допомогу на суму понад 43 мільярди доларів. 

Візит Блінкена у Київ

В середу зранку, 6 вересня, державний секретар США Ентоні Блінкен з офіційним візитом прибув до столиці України. Спочатку він провів зустріч з главою Міністерства зовнішніх справ нашої держави — Дмитром Кулебою.

"Держсекретар США став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих наших героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", — написав Кулеба в Twitter.

Блінкен у Києві

Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Нагадаємо, держсекретар США пробуде в Україні два дні. Сьогодні він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, а також з представниками громадськості. Завтра Блінкен, як зазначили в CNN, імовірно, відвідає ключові українські культурні пам’ятки. Але американські медійники наголошують, що "плани мінливі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 21:58