Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Ймовірний візит Блінкена до Києва: у Держдепі зробили заяву

На цей час залишається загадкою, чи держсекретар США Ентоні Блінкен найближчим часом відвідає Київ. Принаймні, у Держдепартаменті не підтвердили відповідне повідомлення засобів масової інформації.

Заступник речника американського зовнішньополітичного відомства Ведант Пател не підтвердив дані про поїздку Блінкена в Україну, пише "Європейська правда".

"У мене немає оновлень з приводу будь-якої офіційної поїздки від Держдепу", — заявив Пател.

Візити Блінкена в Україну

Американський урядовець вже двічі приїздив до України за час повномасштабного вторгнення Російської Федерації. У квітні 2022 року він відвідав Київ разом з очільником Пентагону Ллойдом Остіном. Тоді під час зустрічі обговорювалося питання постачання необхідного Україні сучасного озброєнні та нової військової допомоги з боку США.

Вдруге Блінкен приїхав до української столиці майже рік тому, 8 вересня. Тоді посадовець  відвідав місто Ірпінь на Київщині, де особисто побачив спалені автомобілі, сліди від обстрілів, зруйновані житлові будинки та інфраструктуру — наслідки військової агресії Росії проти України.

Нагадаємо, 24 серпня держсекретар США Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності країни. Блінкен наголосив, що 24 серпня — це "свідчення незалежності, суверенітету та демократії України, день гордості за її силу та стійкість", а також день "вшанування української спадщини та культури".

Також раніше Блінкен наголошував, що вторгнення Росії до України у вже "обернулося стратегічним провалом" для російського президента Володимира Путіна. Продовжувати агресію марно. За його словами, українці за допомогою власних зусиль та ресурсів союзників змогли відстояти суверенітет, територіальну цілісність, незалежність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 07:13