Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Держсекретар США привітав українців з Днем Незалежності: що сказав Блінкен

У четвер, 24 серпня, держсекретар США Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності країни. У своєму зверненні він згадав про війну з Російською Федерацією.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки.

Блінкен наголосив, що 24 серпня — це "свідчення незалежності, суверенітету та демократії України, день гордості за її силу та стійкість", а також день "вшанування української спадщини та культури".

"Сьогодні також виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє брутальне, повномасштабне вторгнення в Україну – 18 місяців безглуздої агресії, що спричинила смерть і руйнування по всій Україні. Разом з вами ми відзначаємо понад три десятиліття існування незалежної країни, а також сумуємо разом з вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали свої життя, захищаючи вашу країну. Ми стоїмо поруч з вами у боротьбі за вашу улюблену країну", — додав Блінкен.

Він наголосив, що саме завдяки стійкості народу Україна переможе, а Росія "заплатить високу ціну за те, що вона зробила".

"США і надалі стоятимуть поруч з вами й працюватимуть з нашими союзниками і партнерами над тим, щоб Україна мала все необхідне для самозахисту, відновлення і процвітання", — запевнив Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, другий рік поспіль Україна відзначає День Незалежності в умовах повномасштабної війни. У низці міст та областей заборонили проведення масових заходів 23-24 серпня з міркувань безпеки, водночас у країнах Європи та США готуються відзначати головне свято нашої держави.

Варто відзначити, що у Києві, Чернігові, Кривому Розі, на Полтавщині та Миколаївщині заборонили масові заходи та святкові урочистості на День державного прапора та День Незалежності України. Це пов'язано із ймовірними обстрілами російських загарбників.

Українців також попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці зауважували, що це може трапитись на день раніше або пізніше, або тривати кілька днів і кілька хвиль поспіль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.08.2023 08:53