Порошенко розповів про завойовницькі плани Путіна щодо України

08 ТРАВНЯ 2018 10:31

Президент України Петро Порошенко заявив, що за даними української сторони 50% тих, хто зараз воює на Донбасі - громадяни Російської Федерації. Про це глава держави розповів у інтерв'ю CBS News, передає TrueUA з посиланням на прес-службу президента.  

«Ми маємо підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість (російських солдат на Сході України - ред.) була від 10 тис. до 2,5 тис. Плюс вони мають майже 50 тис військ так званих «російських волонтерів», які були набрані через російську мобілізаційну систему і направлені туди. Однак, вони вдають, що вони не солдати регулярної армії. Але вони — росіяни, вони — за національністю росіяни, вони — російські солдати.

Вони використовують російську зброю та амуніцію. І це — росіяни», - наголосив Порошенко.   

Президент України також зазначив, що в плани Володимира Путіна входить дестабілізація України та повернення СРСР або Російської імперії.   

«Багато оглядачів вважають, що у нас тут в Україні «холодна війна». Я хочу розчарувати їх - це не «холодна війна». Це - гаряча війна. І кожен день у нас є загиблі мирні жителі і українські солдати ... В цій ситуації ,безумовно, нам потрібні миротворці», - додав Порошенко.

 

Політика, 08.05.2018 10:31