Постачали наркотики до СІЗО: у Кропивницькому викрили злочинну групу

30 ВЕРЕСНЯ 2021 09:01

Організатор поширював злочинний вплив на утриманців слідчого ізолятора та за допомогою спільників забезпечував постачання наркотичних засобів до установи.

Про це йдеться в повідомленні МВС України, повідомляє TrueUA.

За даними слідства, організатор – підсудний у кількох справах, поширюючи злочинний вплив серед утриманців ізолятора, налагодив постачання наркотиків до установи. Також він відповідав за наповнення та розподіл коштів з так званого «злочинного общака».

Допомагали лідеру угруповання особи з волі та утриманці СІЗО. У кожного зі спільників була своя роль: фасування, доставка заборонених речовин до ізолятора та їх збут на території спецустанови.

«Поліцейські спільно із працівниками облуправління СБУ та за силової підтримки полку поліції особливого призначення провели ряд обшуків у камер тримання та за місцями мешкання фігурантів. Поліцейські вилучили наркотики, мобільні телефони та понад 80 тис. грн. Крім того, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали одного із фігурантів. Кримінальне провадження за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури розслідується за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України», - зазначили у відомстві.

Події, 30.09.2021 09:01