Постачання зброї Україні з Італії може застопоритися: названо причину

16 ЛИПНЯ 2022 14:18

Політична криза в Італії, яка спровокована через можливу відставку прем’єр-міністра Маріо Драгі, може не дозволити повноцінно допомагати Україні у її боротьбі проти російської агресії. Зокрема, йдеться про постачання необхідного озброєння.

Про це пише TrueUA із посиланням на заяву глави МЗС Італії Луїджі Ді Майо в інтерв’ю Politico.

Італійський міністр звинуватив критиків Драгі в тому, що вони виконують роботу глави Кремля Володимира Путіна і закликав партії не валити уряд під час голосування за недовіру наступного тижня в парламенті.

"Росіяни прямо зараз святкують те, що домоглися падіння ще одного західного уряду. Тепер я сумніваюся, що ми зможемо надіслати зброю Україні. Це одна з багатьох серйозних проблем", - сказав Ді Майо.

Він заявив, якщо уряд розвалиться, він продовжуватиме виконувати обов’язки з обмеженими повноваженнями до виборів,

"Це може призвести до паралічу, оскільки в уряду не буде повноважень продовжувати озброювати Україну, допомагати сім’ям із кризою вартості життя або підписувати нові газові угоди для створення запасів у випадку, якщо Росія перекриє крани", – зазначив міністр.

За словами глави МЗС Італії, якщо уряд впаде в середу, то не буде можливості підписувати будь-які нові енергетичні контракти.

"І це серйозно, тому що ми прямуємо до зими", – зазначив Ді Майо.

Він також наголосив, що саме прем'єр Драгі є одним із найбільш жорстких західних лідерів, які протистоять політиці Путіна.

"Оскільки Італія є ключовим членом західного альянсу, який протистоїть вторгненню Росії в Україну, Драгі був одним із перших, хто запропонував жорсткі санкції та заморожування російських валютних резервів, а також підтримав кандидатство України в ЄС", – зауважив міністр.

Нагадаємо, 14 липня ввечері стало відомо, що прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі подає у відставку. Таке рішення пов'язане через розкол його коаліції. Однак, за інформацією ЗМІ, розпад коаліції може призвести до дострокових виборів, можливо, восени, але більшість партій прагнутиме уникнути цього.

Того ж дня стало відомо, що президент Італії Серджо Маттарелла не прийняв заяву Драгі про відставку.

Світ, 16.07.2022 14:18