Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Повітряні сили вночі "приземлили" усі дрони росіян: де працювала ППО

У ніч на вівторок, 20 лютого, ворожа армія атакувала територію України двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області, керованою авіаційною ракетою Х-31 з окупованої частини Запорізької області та 23 ударними безпілотниками типу "Шахед" (Приморсько-Ахтарськ РФ).

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України у Telegram-каналі.

Військові зазначають, що до відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

"В результаті бойової роботи збито усі 23 "шахеди" в межах Харківської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей", йдеться у повідомленні.

Додамо, що цієї ночі під ударом опинився, зокрема, Кременчуцький район Полтавської області — там після опівночі лунали вибухи.

За даними голови Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна, ворог поцілив по промисловому обʼєкту.

"Ворожі БпЛА атакували Полтавщину. У Кременчуцькому районі пролунали звуки вибухів. Під ударом опинився промисловий обʼєкт. Це спричинило пожежу", — зазначив він.

Керівник ОВА додав, що до ліквідації наслідків залучали 18 одиниць техніки ДСНС та 85 людей. Про жертв та постраждалих не повідомляється.

Нагадаємо, у понеділок, 19 лютого, російські війська атакували "Пункт незламності" в одному із сіл Новоолександрівської громади Херсонської області. На щастя, ніхто не постраждав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2024 09:23