Пожежники, митники та прикордонники погоріли на жадності до грошей, – СБУ

20 ЧЕРВНЯ 2018 15:35

На Харківщині, Буковині та Луганщині співробітники СБУ викрила та затримали на хабарі представників пожежної охорони, Чернівецької митниці та Лисичанського прикордонного загону.

На Харківщині співробітники Служби безпеки України встановили, що заступник начальника одного із райвідділів держслужби з надзвичайних ситуацій у змові з трьома своїми підлеглими ‒ інспекторами відділу ‒ організував механізм систематичного отримання хабарів з місцевих підприємців, які надають комерційні послуги в сфері протипожежної безпеки. Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність пожежних під час отримання чергової суми хабара в розмірі двадцяти двох тисяч гривень.

На Буковині СБУ викрила механізм вимагання хабарів працівниками Чернівецької митниці, де посадовці вимагали від громадян гроші за безперешкодне переміщення через державний кордон товарів без належного митного оформлення. Наразі  затримали в.о. начальника відділу митного оформлення пропускного пункту «Порубне» під час отримання чергового хабара у розмірі п’ятсот євро. За результатами проведення невідкладних слідчих дій на робочих місцях інших працівників контролюючих органів на кордоні правоохоронці виявили та вилучили чималі суми у гривнях та іноземній валюті.

На Луганщині СБУ викрила на хабарі інспектора інспектора прикордонної служби Лисичанського прикордонного загону. Зловмисник систематично вимагав гроші з пенсіонерів, які мешкають на окупованих територіях, за внесення фіктивних даних про терміни перетину лінії розмежування. Вартість «послуги» становила шістсот гривень з кожного пенсіонера.

Співробітники спецслужби затримали хабарника в одному із населених пунктів Луганської області під час отримання чергового «траншу» в розмірі шість тисяч гривень.   

Події, 20.06.2018 15:35