Фото: Генштаб ЗСУ

Працює С-300 та Gepard: як військові минулої ночі збивали над Одесою ракети і дрони (відео)

У ніч на 14 серпня ворожі війська атакували Одесу крилатими ракетами та дронами-камікадзе. Проте протиповітряна оборона потужно відпрацювала по рашистських цілях.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Відповідне відео він опублікував у Telegram. 

За його даними, український С-300 та німецький Gepard у тандемі приземлили російські ракети та дрони.

"Бойова робота підрозділів протиповітряної оборони уночі 14 серпня 2023 року на Одещині. Працює український С-300 та  німецький Gepard. Разом — до перемоги!" — йдеться у повідомлені.

Нічна атака по Одесі: деталі від військових

У ніч на 14 серпня росіяни спершу запустили хвилю "шахедів", які, імовірно, мали виявити українську ППО. Потім вже вдарили ракетами. Про це повідомила керівниця об’єднаного прес-центру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Перша хвиля дронів типу "Шахед" була спрямована на виявлення систем протиповітряної оборони — системи відпрацювали відмінно. Після цього був застосований фрегат, який перебував на чергуванні у Чорному морі та випустив вісім ракет типу "Калібр". Всі ракети також знищені", — сказала військова.

За її словами, ракети летіли на низькій висоті та були спрямовані по житлових кварталах, тому наслідки роботи ППО спричинили пожежі. Гуменюк зазначила, що наступна хвиля "шахедів" найімовірніше летіла у напрямку портової інфраструктури, однак українські захисники змогли їх ліквідувати, тож цілей БпЛА не досягли.

Нагадаємо, росіяни вдарили уночі 14 серпня по Запорізькій області ракетами С-300. Влучили по приватних будинках у передмісті обласного центру. Внаслідок обстрілу у селі Степне загинули дві людини, ще одну жінку у важкому стані доставили до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 18:53