Фото: Київська міська прокуратура

Правоохоронці викрили ділків, які займалися контрафактним виробництвом оливкової олії та соусів

Київська міська прокуратура викрила контрафактне виробництво оливкової олії та соусів відомих італійських брендів. Вартість вилученої продукції оцінюється в майже 7,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба установи на Facebook-сторінці.

Зазначається, що організаторами протиправної діяльності були мешканці міста Києва та Львівщини. Виготовлену контрафактну продукцію учасники схеми збували через мережу магазинів під виглядом оригінальної продукції, використовуючи фірмове найменування та товарні знаки. Одна із постраждалих іноземних компаній вже заявила про спричинену їй матеріальну шкоду в особливо великому розмірі.

У ході досудового слідства проведено 20 санкціонованих обшуків на території міста Києва, Львівської, Харківської та Дніпропетровської областей. На складах та в місцях продажу підроблених товарів вилучено понад 90 тонн незаконно виготовленої продукції, промислову лінію з розливу олії, обладнання, тару, сировину.

 контрафактне виробництво оливкової олії

контрафактне виробництво оливкової олії

Фото: Київська міська прокуратура

Наразі незаконну діяльність заводу із виробництва підробленої оливкової олії та точок продажу припинено. Триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

Нагадаємо, у жовтні поліція Київщини скерувала до суду обвинувальний акт відносно організаторів п’яних вечірок у Києві. Вони поширювали порно в Telegram-каналі та Instagram. Зазначається, що компанія молодиків доводила дівчат до стану безпорадності, змушувала виконувати непристойні дії сексуального характеру, після чого глумилась із жертв в соцмережах. Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників речі для створення порноконтенту, мобільні телефони, готівку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.12.2023 13:53