Прем'єр Великої Британії Мей: «У нас серйозний вибір: вийти з ЄС без договору або не виходити»

07 КВІТНЯ 2019 10:42

Brexit може не відбутися, якщо парламенту й уряду в Лондоні не вдасться досягнути компромісу за договором із Брюсселем. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, яку поширила прес-служба її офісу, повідомляє TrueUA з посиланням на Укрінформ.

«Оскільки парламент чітко дав зрозуміти, що він стане на заваді виходу з ЄС без угоди, тепер у нас серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім».

При цьому глава британського уряду підкреслила, що залишається на своїй позиції: «Ми маємо домогтися Brexit, і для цього нам треба узгодити умови договору».

Чим довше триватиме боротьба за більшість у парламенті, тим вищий ризик, що Сполучене Королівство так і не вийде з ЄС, наголосила Тереза Мей: «А це означатиме, що Brexit, за який проголосував британський народ, витече у нас крізь пальці. Я цього не схвалюю».

За словами політика, ще цього тижня вона збирається відправитися до Брюсселя, щоб просити про відтермінування Brexit.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей направила в ЄС запит про продовження відтермінування Brexit до 30 червня. Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Британія може вийти з ЄС до виборів у Європарламент 23 травня.

Наразі, згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має покинути ЄС 12 квітня. Крім того, відбудеться «жорсткий» Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду.

Екстрений саміт ЄС, на якому буде обговорюватися питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

Світ, 07.04.2019 10:42