Президент Сербії і генсек НАТО обговорили питання про Косово

08 ЖОВТНЯ 2018 17:26

Президент Сербії Олександр Вучич і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг провели переговори, в ході яких була обговорена ситуація про частково визнану республіку Косово.

«Ми говорили про всі види співробітництва Сербії і НАТО. Особливу увагу ми звернули на Косово і Метохію і на роль KFOR (Міжнародна місія під егідою НАТО в Косові і Метохії)», - розповів глава держави.

Він підкреслив, що наявність на кордоні сил, створених відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, дозволяє оперативно вирішувати регіональні проблеми і захищати населення.

Столтенберг ж, в свою чергу, підкреслив, що північноатлантичний альянс підтримує діалог Белграда і Пріштіни, розглядаючи його як «єдиний ключ до стабільності в регіоні», передає Tanjug.

Нагадаємо, що в кінці вересня цього року обстановка на кордоні між Косово і Сербією знову загострилася після того, як близько сотні бійців спецпідрозділу ROSU зайняли позиції біля ГЕС «Газіводе». Тоді Вучич розпорядився привести збройні сили країни в повну бойову готовність.

Пізніше з'ясувалося, що скупчення бійців на підконтрольній Белграду території було пов'язано з візитом туди президента Косово Хашимі Тачі.

Світ, 08.10.2018 17:26