При гасінні лісової пожежі в Китаї загинули 30 пожежних

01 КВІТНЯ 2019 19:39

Число загиблих в ході гасіння лісової пожежі в провінції Сичуань на південному заході Китаю досягла 30 осіб, повідомляє Al Jazeera.

Всі загиблі брали участь в гасінні пожежі, яка спалахнула в минулу суботу, 30 березня, ввечері приблизно о 18:00 за місцевим часом (13:00 київський час) поблизу населеного пункту Ялунцзян в Ляншань-Ійском автономному районі на території Мулі-Тибетського автономного повіту Ляншань- Ійского.

Раніше Центральне телебачення Китаю повідомило про загибель 24 співробітників пожежної служби. До цього надійшла інформація про 30 пожежних, зниклих без відома. Після двох днів пошукової операції, в якій брали участь і військовослужбовці, всі зниклі були визнані загиблими. Троє загиблих були співробітниками місцевого пожежного відділення, інші 27 були в спеціалізованій групі по ліквідації лісових пожеж.

Для боротьби з пожежею були мобілізувані понад 680 осіб. У неділю через зміну напрямку вітру вогонь розгорівся з новою силою, змінивши швидкість і напрямок поширення, що і призвело до загибелі пожежників.

Світ, 01.04.2019 19:39