Колаж: TrueUA

Прихильники Коломойського взялися тероризувати СБУ та БЕБ: погрожують масовими мінуваннями, — джерела

Прихильники олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрюють у шахрайстві, легалізації незаконного майна та заволодінні коштами "ПриватБанку", масово тероризують силові структури. Невідомі люди телефонують до Служби безпеки, Державного бюро розслідувань та Бюро економічної безпеки із погрозами замінування.

Як повідомляють наші джерела у правоохоронних органах, сьогодні до низки правоохоронних органів надійшли анонімні дзвінки про мінування. Сигнали отримали БЕБ, СБУ, ДБР. Мінери дзвонили з метою випустити з-під варти Ігоря Коломойського та зняти з нього звинувачення. 

За даними джерел, у жодному з випадків інформація не підтвердилася.

"Натомість така ситуація відволікає правоохоронців, працівників ДСНС та інші служби від виконання більш нагальних і важливих завдань", — повідомляють поінформовані джерела.

Справа Коломойського

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

В Офісі генпрокурора уточнили, що "підозрюваний шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 мільйонів гривень. А надалі незаконні грошові кошти легалізував". В ОГПУ додали, що Коломойському вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки 2 вересня повідомили про підозру у вчиненні злочинів фактичному власнику великої фінансово-промислової групи, олігархові Ігореві Коломойському. Його підозрюють у шахрайстві та легалізації незаконного майна. Ввечері того ж дня Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід Коломойському — два місяці в'язниці із правом внесення застави понад 500 мільйонів гривень.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, коментуючи справу олігарха, заявив, що запити щодо екстрадиції Коломойського до США наразі не надходили. Також він підтвердив, що олігарха позбавили українського громадянства.

Водночас у четвер, 7 вересня, детективи Національного бюро розслідувань за погодження керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику приватного акціонерного товариства комерційного банку "ПриватБанк" та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2023 18:15