Прикордонники затримали контрабандистів з малим літальним апаратом

30 СЕРПНЯ 2018 10:27

Політ літального апарату біля кордону по шуму двигуна виявили сьогодні вночі прикордонники відділу «Смільниця» Мостиського загону. Вже за кілька хвилин інформацію підтвердили і польські прикордонники, які зафіксували за допомогою тепловізійного комплексу політ малого літального апарату у напрямку України. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Прикордонники негайно розпочали заходи з виявлення можливих місць злету та посадки літального апарату  та повідомили взаємодіючі органи – Нацполіцію та СБУ.

У результаті пошуку в н.п. Лютовисько Старосамбірського району Львівської області, що знаходиться у межах контрольованого прикордонного району, група реагування затримала 4 осіб на 2 транспортних засобах іноземної реєстрації. В причепі однієї автівки знаходився малий літальний апарат типу «паротрайк».

Також прикордонники Мостиського загону з’ясували, ці особи вже затримувалися у березні цього року в районі н.п. Библо. Тоді охоронці кордону спинили їх з малим літальним апаратом типу «паротрайк» на транспортному засобі підвищеної прохідності з причепом, обладнаним для перевезення літального апарату.

Зараз тривають заходи з перевірки та встановлення причетності осіб до протиправної діяльності.

Події, 30.08.2018 10:27