Фото: Офіс генпрокурора

"Племінник Кадирова": прокурори ідентифікували окупанта, який розстріляв мирного мешканця за проукраїнську позицію

Правоохоронці ідентифікували російського військового, який вбив судмедексперта за проукраїнську позицію в Ізюмі на Харківщині. Нелюд називав себе "племінником Кадирова".

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Вбивцею є 26-річний уродженець Дагестану, командир бойової машини реактивного дивізіону військової частини 61899 27-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади 1-ї танкової армії Західного військового округу збройних сил Росії.

"За даними слідства, 7 травня 2022 року російський військовий прийшов до патологоанатомічного відділення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. У цей час на своєму робочому місці перебували працівники, серед яких був 70-річний судово-медичний експерт, який після важкої хвороби втратив ногу та пересувався на протезі", — йдеться в повідомленні.

"Окупант представився, назвав себе "племінником Кадирова" та почав розмовляти зі співробітниками.

Російський військовий, який вбив чоловіка в Ізюмі

Фото: Офіс генпрокурора

"Судмедексперт сказав, що вважає перебування військових Російської Федерації на території міста Ізюм незаконним та сказав: "Хто вас сюди кликав?" — розповіли у прокуратурі.

У відповідь на це російський військовослужбовець почав поводити себе агресивно. Він декілька разів вдарив експерта в обличчя та зробив чотири постріли з автомата Калашникова у стелю. Злякавшись, лаборантка вибігла на вулицю. Окупант наказав лікарю-патологоанатому негайно повернути її назад. Чоловік пішов за нею.

"Коли російський військовослужбовець та судмедексперт залишилися у кабінеті вдвох, окупант застрелив чоловіка", — йдеться у повідомленні.

Російському військовому було заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Нагадаємо, правоохоронці Харківщини ідентифікували російського командира, який відкрив прицільний вогонь по автомобілю з подружжям. Злочин скоїли 23 червня 2022 року в Ізюмському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.03.2023 11:23