Фото: Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці встановили особу рашиста, який відкрив вогонь із кулемета по цивільних на Харківщині (фото)

Правоохоронці Харківщини ідентифікували російського командира, який відкрив прицільний вогонь по автомобілю з подружжям. Злочин скоїли 23 червня 2022 року в Ізюмському районі.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, 23 червня 2022 року подружжя з Донеччини поїхало на власному автомобілі до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків. Поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району їхній автомобіль розстріляли російські військові.

Жінка намагалася врятувати чоловіка, проте окупанти продовжили обстріли. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки. Розуміючи, що треба врятувати родину, військові ЗСУ відправили дрон із запискою "Йди за мною". Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могла врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації українських військових.

У цей час окупанти підійшли до розстріляної автівки та подумали, що чоловік помер. Вони скинули його тіло в траншею на узбіччі дороги. Чоловік понад 30 годин пролежав без тями. Потім він самотужки дійшов до бази ЗСУ.

"Під час досудового розслідування проведено понад 15 експертних досліджень, якими встановлено ступінь тілесних ушкоджень, спричинених потерпілому, вид озброєння, яке було застосовано при обстрілі автомобіля", — поінформували в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці ідентифікували російського військового. Ним виявився житель Москви, командир мотострілецького підрозділу ЗС РФ, який керував БМП і, застосувавши великокаліберний кулемет, розстріляв автомобіль з подружжям.

Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною підозрюваний, сміючись у слухавку, сказав: "Я человека сегодня убил".

Російському військовослужбовцю заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Нагадаємо, мешканці Київщини досі оговтуються від пережитих жахіть під час російської окупації. Село Здвижівка, що розташоване у Бучанському районі під Бородянкою, провело 35 днів під російським терором. Тут загарбники створили величезний табір, де накопичували техніку та живу силу для наступу на Гостомель, Бучу, Ірпінь і штурму Києва. Рашисти знущалися не лише з людей, а й з тварин. Загарбники з’їли майже усіх страусів із місцевої ферми. А власникам собак заявили, що вбиватимуть тварин, якщо ті гавкатимуть, а деяких все ж з'їли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 13:35