Фото: росЗМІ

Путін підтвердив свій візит в Китай у жовтні

Російський президент Володимир Путін має намір відвідати Китай. У жовтні диктатор планує взяти участь у форумі "Один пояс — один шлях".

Про це повідомляє прес-служба Кремля в Telegram.

У Санкт-Петербурзі Путін зустрівся з членом політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, міністром закордонних справ КНР Ван Ї.

"Я із задоволенням прийняв запрошення голови Китайської Народної Республіки відвідати Китай у жовтні цього року в рамках великого заходу про просування ідеї голови Сі Цзіньпіна, який вже має міжнародний бренд "Один пояс — один шлях". Це повністю відповідає і нашим інтересам. Ми інтегруємо і наші ідеї про створення великого Євразійського простору, і ідеї китайських друзів. І діємо досить синхронно", — сказав диктатор.

Відомо, що Палата досудового провадження Міжнародного кримінального суду у березні цього року видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини. Однак Китай не підписав Римський статут, який регулює діяльність Міжнародного кримінального суду. Це означає, що на його територію не поширюється юрисдикція суду, а тому Путіна у цій країні не арештують.

Зазначимо, що очільник Китаю із дводенним візитом відвідав Москву 20 березня. Під час неформальної зустрічі з Путіним, яка тривала чотири години, вони обговорювали тему війни в Україні. У Китаї зазначали, що візит лідера Сі Цзіньпіна до Росії має на меті "закликати до миру та сприяти переговорам". Там заявляли, що Китай відстоюватиме свою нібито "об'єктивну та неупереджену позицію" з міжнародних і регіональних питань, включаючи війну в Україні.

Нагадаємо, що на початку вересня Путін анонсував зустріч із лідером Китаю Сі Цзіньпіном, якого назвав "своїм другом". Щоправда, тоді російський диктатор не уточнив, коли це відбудеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 16:39