"Путін зрозумів, що помилився в розрахунках": глава Пентагона зробив заяву перед початком "Рамштайну"

В Україні сьогодні розпочався "військовий марафон". Сили оборони готові до "подальших викликів".

Про це глава Пентагону Ллойд Остін сказав на відкритті засідання контактної групи країн-союзників України у форматі "Рамштайн".

За його словами, російський диктатор Путін зрозумів, що помилився у своїх розрахунках. Україна вистояла та готова до подальших викликів. Він зазначив, що союзники наразі зосередяться на боєприпасах для протиповітряної оборони та артилерії.

"Зараз розпочався військовий марафон на території України, а тому сьогодні ми розглядаємо її найбільш необхідні потреби. Націлюватимемося на довгострокову перспективу та довгостроковий мир для життя з таким сусідом", сказав Остін.

Також глава Пентагона згадав про старт програм із підготовки українських льотчиків Данією та Нідерландами. Партнери обговорять роботу коаліцій щодо постачання Україні винищувачів F-16 та танків Leopard.

На що розраховує Україна від сьогоднішнього "Рамштайну"

Міністр оборони України Олексій Резніков напередодні повідомляв, що від засідання Україна очікує аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. За словами міністра, в рамках засідання українська сторона буде обговорювати детальні речі "літакової коаліції". 

До того ж, за його словами, для України є важливі питаннями щодо відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки.

Нагадаємо, попередня зустріч у форматі "Рамштайн" відбулася 25 травня. На засіданні було ухвалено низку ключових рішень для нашої держави. Зокрема, щодо поставок Україні зброї. В пріоритеті системи ППО, а також напрацьовувалися шляхи передачі Україні сучасних винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2023 16:32