Фото: "Вечірній Київ"

П'яна ДТП у Києві з двома загиблими: ЗМІ назвали ім'я 20-річної водійки

ЗМІ опублікували ім'я водійки, яка скоїла аварію із двома загиблими в Києві на вулиці Старокиївській. Йдеться про 20-річну Катерину Дагаєву, яка навчається в Київському університеті культури на четвертому курсі. .

Про це пише "Вечірній Київ".

Зазначається, що дівчина у суді заперечила, що була за кермом ввечері 14 листопада, але підтвердила, що випивала перед ДТП.

"Офіціант закладу, де перед аварією побувала затримана, свідчить, що дівчина замовляла сім келихів вина по 150 мл", — пише видання.

Смертельна аварія на Старокиївській

20-річна підозрювана, перебуваючи за кермом "Ауді" у стані алкогольного сп’яніння, виїхала на смугу зустрічного руху та зіткнулася з автомобілем Toyota. У результаті загинули 40-річний водій і 39-річний пасажир автомобіля Toyota. Після ДТП підозрювана разом із пасажиром "Ауді" покинули місце події та переховувалися від правоохоронців. Однак згодом обидвох затримали.

У прокуратурі також зазначили, що дії пасажира, який допустив до керма автомобілем особу, що перебувала у стані алкогольного сп'яніння та не мала права на це, теж кваліфіковано за відповідною статтею Кримінального кодексу України.

Слідство також встановило, що пасажир "Ауді" перебуває у процесуальному статусі підозрюваного в межах іншого кримінального провадження за фактом створення та керівництва злочинною організацією з втягненням неповнолітніх у протиправну діяльність з метою заволодіння коштами громадян країн-членів ЄС через незаконні "Call-центри". У березні цього року суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а вже у червні чоловіка звільнили з-під варти у зв’язку з внесенням застави у розмірі 724 тисячі гривень. Згідно з ухвалою суду, обидва підозрюваних перебуватимуть під вартою під час слідства.

Що відомо про Катерину Дагаєву

У відкритих базах YouControl Катерина Андріївна Дагаєва зазначена серед власників ТОВ "5-й Київський авторемонтний завод", яким керує Дагаєва Тетяна Юріївна. Також Тетяна Дагаєва значилася раніше як "старший інспектор з особливих доручень відділу організаційної роботи та документального забезпечення Департаменту громадської безпеки", але потрапила під закон "Про очищення влади".

За даними ЗМІ, тітка водійки Дагаєва Ганна Юріївна згадувалася раніше як працівниця Генпрокуратури. Дід підозрюваної у смертельній ДТП, за інформацією журналістів, генерал-лейтенант Юрій Дагаєв від 1994-го до 1998 року був начальником управління Державтоінспекції, потім працював заступником міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Був керівником Держуправління справами Адміністрації президента в часи Леоніда Кучми. 

Зазначається, що у судовому реєстрі є інформація, що в лютому 2023 року в Обухові Катерину Дагаєву зупинили напідпитку, а в червні Обухівський районний суд оштрафував її за це на 17 тисяч гривень і позбавив права керувати авто на рік.

Нагадаємо, що у жовтні в Києві оштрафували дівчину, яка на авто їздила містом під час комендантської години. Порушниця з подругою хизувалися порушенням режиму у соцмережах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.11.2023 23:37