Фото: Росгвардія

Рашисти на Херсонщині арештовують українців та вимагають гроші за звільнення

Російські військовослужбовці використовують окупаційний режим для власного збагачення. Зокрема, загарбники вимагають значні суми коштів в українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, за її словами, під приводом нібито проведення контррозвідувальних заходів проводяться арешти громадян, переважно з-поміж підприємців та інших заможних місцевих мешканців.

"Формальною підставою для цього є звинувачення у можливій співпраці із Силами оборони України. За звільнення затриманих окупанти вимагають значні суми грошей від їх родичів чи близьких", — пояснює Маляр.

Вона додала, що станом на початок поточного тижня в населеному пункті Нижні Сірогози в Херсонській області з метою отримання викупу окупанти помістили під варту близько сотні таких осіб.

Нагадаємо, Генштаб Збройних сил України також заявляв, що окупаційна армія Російської Федерації продовжує обкрадати цивільне населення на тимчасово окупованих територіях України. У дачному кооперативі між населеними пунктами Лугівка та Фабричне російські військовослужбовці масово викрадають майно та особисті речі з будинків місцевих жителів. 

Днями у Міноборони повідомили, що в тимчасово окупованій Голій Пристані Херсонської області росіяни облаштували склади. Там вони зберігають вкрадене у місцевих жителів майно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 13:49