Фото: Facebook / ГУР Міноборони України

Рашисти облаштували новий шпиталь на Луганщині: щодня стягують туди "трьохсотих"

Російські загарбники продовжують зазнавати значних втрат на українській землі. У місті Сватове Луганської області, в одній з будівель, яка розташована у східній частині міста, вони облаштували новий шпиталь.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 17 березня.

У новому шпиталі перебуває близько 30 важкопоранених військових ЗС РФ, які були завезені туди протягом останніх двох діб. Наголошується, що останнім часом фіксується збільшення кількості важкопоранених російських військових: у зв'язку з цим евакуаційних рейсів на територію Росії побільшало з двох до трьох на тиждень.

"До обслуговування поранених залучають місцевих жителів, які мають хоч якусь медичну освіту", — повідомляє Генштаб.

Також, за даними українських військових, російські окупанти з допомогою місцевих колаборантів збільшують кількість катівень на тимчасово окупованих та захоплених територіях України. Так, новостворену катівню помічено в південно-східній частині Енергодара Запорізької області.

"Там піддаються жорстоким тортурам громадяни з проукраїнськими поглядами, а також ті, хто не бажає виконувати вимоги місцевої окупаційної так званої влади", — повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, станом на 17 березня кількість ліквідованих рашистів в Україні орієнтовно складає 163 320 осіб. Також окупанти втратили 3506 танків, 2552 артилерійських систем, 6823 бойових броньованих машин та 907 крилатих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2023 18:36