Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти влаштували на ТОТ серйозну гуманітарну кризу: у чому спостерігається дефіцит

На тимчасово окупованих територіях України загострюється гуманітарна криза — там спостерігається дефіцит ліків та медичного персоналу. Йдеться про нестачу кількох тисяч медиків.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За попередніми підрахунками на тимчасово окупованих територіях не вистачає понад три тисячі медиків. Також зберігається дефіцит ліків. Адже росіяни повністю переорієнтували медичну систему на ТОТ задля обслуговування окупаційних військ", — пише ЦНС.

Росіяни вимагають у цивільних оформлення всіх російських документів в обмін на отримання кваліфікованої медичної допомоги. Українське підпілля намагається надавати медичну допомогу людям у себе вдома чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ.

"За можливості формуйте запас медикаментів першої необхідності та освоюйте базові правила надання первинної домедичної допомоги", — додали в Центрі національного спротиву.

Раніше ЦНС повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях України рашисти вимагають гроші в місцевих жителів, які не отримали російське посвідчення та номерні знаки країни-агресора. Тим часом більшість громадян України на окупованих територіях відмовляється від ініціатив агресора та ігнорують його. Ворожі солдати зупиняють на кожному блокпості тих, хто не пішов на співпрацю з ворогом, й вимагають хабар до 20 тисяч рублів за право їхати далі. У випадку відсутності необхідної суми, окупанти вилучають українське посвідчення для "перевірки на справність".

Нагадаємо, спецслужби "ЛНР" на Сході України розпочали друге коло перевірок місцевого населення. Задля встановлення тотального контролю над Сєвєродонецьком окупанти облаштовують на вулицях таксофони та намагаються відстежувати всі зв'язки містян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 00:49