Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Тотальний контроль та перевірки: стало відомо, як окупанти посилюють тиск на жителів Сєвєродонецька

Спецслужби "Луганської Народної Республіки" ("ЛНР") на Сході України розпочали друге коло перевірок місцевого населення. Задля встановлення тотального контролю над Сєвєродонецьком окупанти облаштовують на вулицях таксофони та намагаються відстежувати всі зв'язки містян.

Про це повідомив в ефірі "Еспресо" керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

За його словами, Сєвєродонецьк переживає майже повну ізоляцію від великого світу. По місту окупанти встановлюють таксофони, що є черговою спробою загарбників тотально контролювати населення та їхні зв'язки. Спецслужби так званої "ЛНР" здійснюють друге коло перевірок людей, які залишилися у місті.

"Окупаційна влада будує свою "утопію", демонструє якісь ремонти, розрили пів міста, бо начебто міняють труби або вигляд роблять, що будуть їх міняти. Маю уривчасті дані, тому об'єктивно оцінити ситуацію неможливо", — повідомив Стрюк.

Керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації зауважив, що людей, які залишилися у місті, фактично немає роботи, жодне виробництво не запущене. Щодо інфраструктури, то в декількох будинках є штучне опалення, частково є газ по місту.

"З температурними змінами погоди почалися збої в електропостачанні, відповідно є перебої з постачанням води. Тобто людям перебувати у місті важко та складно, тому намагаються шукати прихисток у навколишніх селах та дачних садибах", —  пояснив керівник адміністрації.

Нагадаємо, у липні російські окупанти закрили на території "ЛНР" Рубіжне, Кремінну та Сєвєродонецьк для населення. Потрапити до цих міст можна виключно з місцевою реєстрацією або за спецперепустками, які видає окупаційна адміністрація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 09:57