Фото: ілюстративне. Джерело: Defense Express

Росія звинуватила Україну в атаці чотирма американськими катерами

Російські окупанти заявили про напад української диверсійно-розвідувальної групи на окупований Крим. При цьому українські сили начебто використали швидкохідні катери виробництва США.

Про це повідомило міністерство оборони Російської Федерації.

"4 вересня 2023 року в нічний час у північно-західній частині акваторії Чорного моря літаками морської авіації Чорноморського флоту було знищено 4 швидкохідні військові катери виробництва США Willard Sea Force з десантними групами ЗСУ, які прямували в напрямку мису Тарханкут Кримського узбережжя", — зазначили в російському відомстві.

Українська сторона ще жодним чином не прокоментувала інформацію росіян.

До речі, це вже не вперше українські надводні безпілотними "турбують" окупантів поблизу Криму. Деякі атаки українських сил виявилися успішними.

Крім того, 24 серпня на мисі Тарханкут біля села Маяк в окупованому Криму стався бій за участю плавзасобів і авіації. Пізніше в Головному управлінні розвідки підтвердили, що підрозділи української розвідки здійснили висадку на півострові в межах спецоперації, яку проводили спільно з ВМС.

Деталі спецоперації ГУР у Криму

У четвер, 24 серпня, в окупованому Криму пройшла спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Військово-Морських сил. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

За даними ГУР, під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор.

Зокрема, окупаційна адміністрація Криму не коментувала події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто "знищення боєприпасів за встановленим графіком".

Нагадаємо, що українська армія спростувала втрату військового катера біля острова Зміїний. Раніше інформацію про нібито його знищення поширило російське міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 11:11