Фото: Офіс президента

"Росіяни її бояться": Зеленський назвав зброю, яку Данія вже передала Україні

Президент України Володимир Зеленський 21 серпня вранці виступив у парламенті Данії. Під час своєї промови він подякував народу цієї країни за підтримку та допомогу Україні, яка вже дозволяє військовим боротися із російськими загарбниками.

Очільник Української держави у Фолькетингу (парламент Данії, — ред.) перерахував зброю, яку вже Данія надіслала ЗСУ. 

"Ми стаємо сильнішими разом із вами. Я хочу подякувати вам від усіх українців за вашу солідарність. Дякую, за всю вашу допомогу, надану Україні. Дякую за Harpoon (протикорабельні ракети, — ред.) — росіяни їх бояться. Дякую за САУ Caesar (самохідна артилерійська установка, — ред.). Дякую за БМП Bradley, артилерію, машини для розмінування", — сказав Зеленський.

Він також подякував народу Данії за дрони, які отримали ЗСУ, й наголосив, що росіяни їх бояться. Зеленський наголосив, що уся ця допомога вже перебуває на озброєнні України й "служить свободі, щоб захистити життя людей".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський впродовж 19-20 серпня здійснив робочі візити до Данії та Нідерландів. Глава держави домовився про передачу Україні сучасних винищувачів. 

Під час зустрічі з главою нідерландського уряду Марком Рютте Зеленський заявив, що Україна отримає від Нідерландів 42 літаки F-16. Передача винищувачів відбудеться після тренування українських пілотів та інженерів. Також прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час зустрічі зазначила, що передасть нашій державі 19 винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 10:43